lördag, oktober 4th, 2014...23:30

Testosteron påverkar håravfall

Jump to Comments

Det finns speciella lägen då patienter har tappat mycket hår och tror att det är möjligt att återfå allt detta och få en frisyr som de hade när de var små. Det går aldrig att få samma täthet på sitt hår då man tappat mycket hår. Det är inte bara att man tappat en hel del hårstrån eller hårsäckar. Det är ännu mer vanligt att hårstrån minskar i diameter och att de tappar i pigmentering vilket i sig leder till att det ser ut som personen har mindre hår. Att rent matematiskt ha mindre hår eller färre hårsäckar beror på en rad olika faktorer. Det kan handla om att testosteron (manligt könshormon) i kroppen påverkar hårsäckarna genom att testosteronet ombildas till dihydrotestosteron genom ett enzym som finns i kroppen hos män. Denna miniatyrisering är ett förlopp som sker under lång tid och inte bara över en natt som en del personer kan tro. Vi skulle kunna injicera rent DHT i hårbotten och det skulle inte göra någon skillnad.Comments are closed.